Frans van Hienen, fijnschilder en restaurator

Ga naar de inhoud

Galeries, exposities, overzichtstentoon-stellingen en andere werkpresentaties

Werk van Frans van Hienen is door de jaren heen ge-exposeerd in vele toonaangevende kunstgaleries en kunstgerelateerde instellingen, zowel in Nederland als in het buitenland. Behalve verkoop via galeries was zijn werk in de jaren 70 en 80 ook te koop op de jaarlijkse kunstmarkten in Amersfoort en Utrecht.

In 2012 vond bij de sluiting van Galerie Kobalt in Culemborg een belangrijke overzichtstentoonstelling plaats. In deze galerie, in het voormalige stationsrestaurant bij het station Culemborg, waren voorbeelden van verschillende aspecten van zijn kunstproductie tijdens een carrière van 35 jaar te zien. Behalve veel van zijn vroegere olieverf schilderijen en miniaturen, waren ook etsen, gouaches en andere grafisch werk te zien, evenals objecten, zoals ingelijste maskers. De afbeeldingen op deze pagina zijn genomen tijdens deze expositie.
    

Binnenlandse kunstgaleries

In Nederland zijn de werken van Frans van Hienen regelmatig te zien en te koop in onder andere de volgende galeries:


Morren Galleries, Utrecht (vroeger Galerie Utrecht) [LINK], hier is Frans vanaf 1996 vaste exposant geweest;


Galerie Jas, Utrecht;


Galerie Lieve Hemel, Amsterdam [LINK];


Galerie Lijn 3, Geersdijk, (vroeger in Den Haag) [LINK];


Galerie Petit te Amsterdam [LINK];


Galerie Kobalt, Culemborg. Van de overzichtsexpositie in 2012 is er een filmpje gemaakt [FILM LINK].


   

Recentelijk binnenlandse presentatiesIn de ING Bank Collectie bevindt zich een vijftal tempera-olieverf schilderijen van Frans van Hienen.


Frans was vele jaren tot 2006 actief lid van het Genootschap Kunstliefde in Utrecht. Samen met zijn tijdgenoten heeft hij daar regelmatig geëxposeerd. Deze kunstenaarsvereniging, opgericht  in 1807, is één van de oudste in ons land. Op hun website [LINK] vindt u o.a. informatie over lidmaatschap, activiteiten en komende exposities.


In 2004 en 2006 was Frans één van de geselecteerde deel-nemers in LekArt, een tweejaarljkse kunstmanifestatie in Culemborg. Op hun website [LINK] vindt u meer informatie over deze stichting.


In 2007 was Frans gastexposant in het Museum Elisabeth Weeshuis in Culemborg [LINK]. Het museum heeft een gevarieerde collectie met als topstukken de portretten van de vermaarde portretschilder J.A. van Ravesteyn (1617), de memorietafel van vrouwe Elisabeth en haar echtgenoten (ca. 1545) en de avondmaalskannen van de Culemborgse zilversmid Hendrick Step (1651-54).


Buitenlandse exposities

In het buitenland is zijn werk tentoongesteld in onder andere de volgende plaatsen:

GEDOK-Haus, Hannover, Duitsland (1976)

De Pree Art Center & Gallery, Hope College,  Holland, Michigan, USA (1985)

Zappeion Hall, Athene, Griekenland (1986)


Terug naar de inhoud