Frans van Hienen, fijnschilder en restaurator

Ga naar de inhoud
    


De Culemborgse periode vanaf 1998 tot heden

Maatschappelijk betrokken en getrouwd

In 1998 gaat Frans met Irene Setoe samenwonen in Culemborg en in de volgende  jaren wordt hij, naast zijn kunstenaarschap, maatschappelijk betrokken bij zijn nieuwe leefomgeving. Hier in 2002 trouwt Frans met Irene.

In Culemborg wordt Frans lid van van het historisch genootschap Voet van Oudheusden - hiervoor deed hij ledenverwerving en hij zat, namens dit genootschap, in de Culemborgse Monumenten Commissie. Frans is ook lid van het Utrechtse Klokkenluiders Gilde en hij heeft bijgedragen aan de herintroductie van de traditie van het klokkenluiden in de RK Barbarakerk bij begrafenissen.

In 2007 organiseert Galerie Utrecht  een belangrijke overzichtstentoonstelling van de Utrechtse realistische kunst “Salon van Utrechtse Figuratieven Nummer 5, waar Frans één van de Utrechtse kunstenaars is.Nieuwe opdrachten en nieuwe technieken

De gemeente Culemborg gaf hem in dit jaar de bijzondere opdracht om een gevelsteen te ontwerpen en te vervaardigen voor de molen “De Hoop”. De rijk gekleurde en vergulde steen, met fijn reliëfwerk van zijn vriend Kees van Woude, werd geplaatst in 2008.
  

Frans blijft nog experimenteren met nieuwe technieken en zijn meest recente werken zijn vaak vervaardigd met mengtechnieken zoals tempera met olieverf die hij met dunne lagen over elkaar glaceert.

Vanaf 2006 maakt hij ook collages, waar in een beperkte oplage hoog-kwaliteit giclées van worden gemaakt.


Richting Den Bosch

Frans en Irene wonen nu in 's-Hertogenbosch, waar hij  ook zijn atelier heeft.Terug naar de inhoud